Tjene penger på internett

by admin on April 27, 2010

Å tjene penger på internett er faktisk ganske enkelt, men det krever en del jobb for att det ska bli penger å snakke om. Det fins mange måter å tjene penger på Internett på, men det vi skal fokusere på her er såkalt Affiliate-markedsføring og annonsenettverk.
Å være affiliate betyr rett og slett att bedrifter og andre annonsører betaler deg for å vise annonser på din hjemmeside eller blogg. På den måten vil du tjene penger på internett. Når det gjelder annonsenettverk er Google Adsense det største. Google Adsense er kanskje den aller enkleste måten å tjene penger på internett.

Hvordan kan man tjene penger på internett?For å tjene penger på internett behøver du ikke registrere ett firma ettersom de fleste kan betale ut det du tjener som vanlig lønn til deg. Pengene betales ut direkte til din vanlige bankkonto og firmaet som betaler deg, betaler også din skatt og sender melding til skatteverket. Alt løser seg automatisk, og helt lovlig.

Hva skal jeg gjøre for å begynne å tjene penger på internett?


Det første du må ha er en hjemmeside eller blogg der du vil vise annonser. Det du skal tenke på er å vise relevante annonser på din side. Har du f.eks. en blogg om mode og design kommer det ikke å gå særlig bra å reklamere for hundemat.

Forskjellen på Affiliatenettverk og annonsenettverk er att ett affiliatenettverk lar deg bestemme helt vilke annonser som skal vises på din hjemmeside. Ett annonsenettverk er enklere da du bare legger inn en liten kode-snutt på din side og så kommer det automatisk att vises annonser som er tilpasset det du skriver om.

Tjene penger med affiliatenettverk

For å tjene penger på internett gjennom ett affiliatenettverk begynner du først med å  søke om å bli såkalt affiliate. Jeg har selv vært registrert og arbeidet med flere affiliatenettverk de seneste årene og kommer gi deg noen rekommandasjoner. Ett affiliatenettverk lar deg gå med i såkalte program som drives av bedrifter/annonsører. du får altså betalt for å drive trafikk till annonsørens hjemmeside gjennom å linke til deres hjemmeside med bildeannonser, tekstlinker, eller lignende. Alle disse programmene har forskjellige betalingsmåter eller provisjonsmodeller, men de fleste betaler deg provisjon på salg som trafikk fra din side genererer.

Registrer deg på alle affiliatenettverk nedenfor! Det koster ingenting og du har ingen krav på deg. Desto fler du er med i, desto flere og bedre program/linker kommer du å få tilgang til

Her er en liste på bra affiliatenettverk:

  • Tradedoubler
    Er det beste annonsenettverket om du spør meg. Mange bra program i forskjellige kategorier. Anbefales!
  • EuroAds
    Har en del “enklere” program. Bokklubber, abonnement, undersøkelser og mange bra tilbud.  Anbefales!
  • Zanox
    Er veldig stort i Europa. Stort og trygt program med base i Tyskland.

Som sagt – registrer deg på samtlige for å finne alla affiliateprogram. Let opp de program som du tror kan passe din målgruppe best og begynn å teste forskjellige annonser. Det gjelder å teste, lese statistikk, følge opp og arbeide aktivt med din affiliatelinker og annonser for att det ska gi best avkastning.

Tjene penger med annonsenettverk

Tjene penger på internett med Google AdsenseJeg har prøvd noen forskjellige annonsenettverk, men syns helt klart att det er ett som er mye bedre enn alle andre. Jeg prater selvfølgelig om Google Adsense.

Som sagt tidligere så tilpasser Google Adsense selv annonsene på din side sånn att det vises relevante annonser i forhold til det du skriver om. Google Adsense har også en litt annen modell enn affiliatenettverkene, som oftest betaler provisjon for salg. Google Adsense har istedenfor noe som kalles PPC (betalt per klikk). Denne modellen er veldig enkel å forstå da du får betalt direkte når noen har klikket på en annonse på din side.

for ett klikk kan du tjene alt fra noen ører til over hundre kroner. Det normale er derimot att prisen per klikk ligger fra 0.5,- kr til 10,- kr.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: